REVISTA PRESEI 6 – 12 NOIEMBRIE

AMEROPA A VÂNDUT 50.000 MT DE GRÂU ROMÂNESC ÎN IORDANIA LA CEL MAI MARE PREȚ AL SEZONULUI – Traderul elvețian Ameropa, unul dintre primii trei exportatori de materii prime agricole de pe piața locală, a câștigat o licitație pentru a vinde 50.000 MT de grâu românesc în Iordania cu încărcare în prima jumătate a lunii Aprilie a anului viitor.

Mai multe pe: http://www.agrofinanciar.ro/Ameropa-a-vandut-50000-MT-de-grau-romanesc-in-Iordania-la-cel-mai-mare-pret-al-sezonului-n574.html

 

PRODUCTIA DE VARZA A ROMANIEI, IN CRESTERE CU 20% – Tara noastra se poate mandri cu recolte bogate de varza. Potrivit presedintelui Organizatiei Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare de Legume si Fructe, Aurel Tanase,productia de varza a Romaniei va creste cu aproximativ 20 de procente anul acesta in majoritatea regiunilor tarii, cu exceptia Banatului si a Moldovei (unde seceta a uscat o parte din productiile legumicultorilor).

Mai multe pe: http://www.agrofood.ro/index.php/component/k2/item/1122-productia-de-varza-a-romaniei-in-crestere-cu-20

 

JUMĂTATE DIN FERMELE DE SUBZISTENȚĂ AU TERENUL DAT ÎN ARENDĂ! – OPINIE! Spațiul dintre realitățile paralele din agricultura românească se adâncește accelerat iar comunicatele (raportările) au început să sune ca acum 30 de ani.

Mai multe pe: https://www.agroinfo.ro/economic/jumatate-din-fermele-de-subzistenta-au-terenul-dat-in-arenda

 

CE BANI EUROPENI MAI POT ACCESA FERMIERII PANA LA FINELE LUI 2017 – Directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a trecut în revistă, marţi, 7 noiembrie, în faţa Comisiilor reunite de Agricultură din Parlament, care sunt Măsurile şi Submăsurile pe care agenţia le va lansa în luna decembrie.

Mai multe pe: http://agrointel.ro/88419/ce-bani-europeni-mai-pot-accesa-fermierii-pana-la-finele-lui-2017/

 

ROMAPIS: CONSUMUL DE MIERE IN ROMANIA, DE PATRU ORI MAI MIC FATA DE CEL DIN TARILE NORDICE – Consumul de miere in Romania este de 600-700 de grame/an pe cap de locuitor, de doua-trei ori mai putin decat in tarile dezvoltate.

Mai multe pe: http://www.agrostandard.ro/romapis-consumul-de-miere-in-romania-de-patru-ori-mai-mic-fata-de-cel-din-tarile-nordice/

 

CODUL FISCAL: IMPOZITUL PE VENITURILE DIN AGRICULTURĂ SE REDUCE DE LA 16% LA 10% – Guvernul a aprobat ieri, prin modificarea Codului fiscal, o serie de măsuri cu impact important asupra mediului de afaceri. Printre sectoarele vizate se numără şi agricultura, care va beneficia de anul viitor de o reducere a impozitului pe venit de la 16% la 10%, măsura având scopul să reducă presiunea fiscală asupra veniturilor populației și, implicit să contribuie la creșterea nivelului de trai, precum și să încurajeze mediul de afaceri, îndeosebi în ceea ce privește creșterea investițiilor.

Mai multe pe: https://agroteca.ro/codul-fiscal-impozitul-redus-16-la-10/

 

MINISTRUL DAEA SUSȚINE CĂ PREȚUL CRESCUT AL OUĂLOR ESTE CONSECINȚA SCANDALULUI FIPRONIL – Conform ministrului Agriculturii, scumpirea recentă a prețului oălor se datoareaza în cea mai mare parte scandalului generat de contaminarea cu Fipronil.

Mai multe pe: https://www.agro-tv.ro/ministrul-daea-sustine-ca-pretul-crescut-al-oualor-este-consecinta-scandalului-fipronil/

 

GUVERN: VÂNZAREA CEREALELOR SE VA FACE PRIN CONTRACTE UNITARE PRIVIND CLAUZELE ŞI CONDIŢIILE PENTRU TOŢI PRODUCĂTORII – Vânzarea cerealelor de către producătorii agricoli, pe piaţa internă sau la export, se va face pe baza unor contracte stabilite în mod unitar din punctul de vedere al clauzelor şi al condiţiilor pentru toţi fermierii, a decis Guvernul, miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă.

Mai multe pe: http://www.capital.ro/guvern-vanzarea-cerealelor-se-va-face-prin-contracte-unitare-privind-clauzele-si-conditiile-pentru-toti-producatorii.html

 

CURS DE APICULTURA ECOLOGICA: ROMAPIS ISI PROPUNE SA CREASCA NUMARUL DE APICULTORI BIO IN ROMANIA – Romanii au inceput sa consume mai multa miere ecologica fata de ani precedenti, dar sunt inca departe de a atinge cotele de consum din alte tari, sustin reprezentantii federatiei de profil ROMAPIS.

Mai multe pe: https://www.gazetadeagricultura.info/animale/albine/20455-curs-de-apicultura-ecologica-romapis-isi-propune-sa-creasca-numarul-de-apicultori-bio-in-romania.html

 

ROMANII, PRINTRE CEI MAI SELECTIVI IN PRIVINTA ALIMENTELOR PE CARE LE CONSUMA – Romanii sunt printre cei mai selectivi consumatori in ceea ce priveste alimentatia, in conditiile in care peste 55% dintre acestia sunt atenti atunci cand citesc etichetele despre continutul produselor pe care le consuma si iau in calcul sa nu contina organisme modificate genetic sau grasimi, releva un raport GfK despre factorii care conteaza atunci cand decidem ce mancam si ce bem, realizat in 17 tari.

Mai multe pe: http://www.industriacarnii.ro/stiri/top-stiri/4467-romanii-printre-cei-mai-selectivi-in-privinta-alimentelor-pe-care-le-consuma

 

SFÂNTA SĂRBĂTOARE DE CRĂCIUN INTĂMPINATĂ CU SUTE DE VINURI, SPUMANTE, FRIZANTE, DISTILATE, LA KM ZERO AL BUCUREȘTIULUI – ”IUBESC VINUL ROMÂNESC” – Dacă iubiți cu adevărat vinul românesc, vă așteptăm cu drag la cea de-a VII-a ediție a Salonului VINTEST – ”VIN DE CRĂCIUN – Vinul – Arta si design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei”.

Mai multe pe: https://www.lumeasatului.ro/stiri-agricultura/evenimente/4236-sfanta-sarbatoare-de-craciun-intampinata-cu-sute-de-vinuri-spumante-frizante-distilate-la-km-zero-al-bucurestiului.html

 

PROGRAM MADR PENTRU DEZVOLTAREA RASELOR DE PORCI BAZNA ŞI MANGALIŢA – Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a întâlnit cu reprezentanți ai crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița.

Mai multe pe: http://www.meat-milk.ro/program-madr-pentru-dezvoltarea-raselor-de-porci-bazna-si-mangalita/

 

AU INCEPUT PLATILE PENTRU CICLUL II AL PROGRAMULUI DE SPRIJIN PENTRU TOMATE – Pana la data de 7 noiembrie 2017, 195 de beneficiari din ciclul II al programului de sustinere a tomatelor cultivate in spatii protejate au fost platiti cu suma de 2.628.873 lei. In perioada imediat urmatoare alti 52 beneficiari vor primi suma de 1.941.321,60 lei (peste 430.000 euro). Iar in data de 07.11.2017 inca 197 de cereri pentru suma de 2.655.835,80 lei au fost primite la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Mai multe pe: https://modernbuyer.ro/au-inceput-platile-pentru-ciclul-ii-al-programului-de-sprijin-pentru-tomate/

 

DAEA: UE VA ALOCA ÎN 2018 6 MILIOANE DE EURO PENTRU A ÎNCURAJA CONSUMUL DE CARNE DE OAIE ŞI DE CAPRĂ; SUMA VA FI ACCESATĂ – Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunţat sâmbătă la Ploieşti, unde se află pentru a promova campania „Alege oaia”, că Uniunea Europeană va aloca anul viitor 6 milioane de euro pentru încurajarea consumului de carne de oaie şi de capră, fonduri care pot fi accesate doar în baza unor programe, precizând că „suma va fi accesată în 2018”.

Mai multe pe: https://www.news.ro/economic/daea-ue-va-aloca-in-2018-6-milioane-de-euro-pentru-a-incuraja-consumul-de-carne-de-oaie-si-de-capra-suma-va-fi-accesata-1922402511232017111217386546

 

PARLAMENTUL AMÂNĂ APLICAREA LEGII DIMINUĂRII RISIPEI ALIMENTARE PÂNĂ ÎN IULIE 2018. ÎNTRE TIMP LEGEA TREBUIE MODIFICATĂ – După ce Guvernul a suspendat până la sfârșitul acestui an Legea risipei alimentare, care obligă magazinele să doneze alimentele nevândute înainte cu 3 zile de termenul de expirare, Parlamentul a decis, marți, să amâne intrarea în vigoare a legii cu încă 6 luni.

Mai multe pe: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/retail/parlamentul-amana-aplicarea-legii-diminuarii-risipei-alimentare-pana-in-iulie-2018-intre-timp-legea-trebuie-modificata-17372024

 

CREŞTEM 8,5 MILIOANE DE ŢURCANE. PE CÂND NOI RASE? – SUPRARASA NOASTRĂ – ŢURCANA! Oieritul la români este o tradiţie milenară susţinută de nevoia de a valorifica suprafaţa mare de pajişti şi de fâneţe, de 4,8 milioane hectare, situate mai ales în zona de deal şi montană, precum şi de priceperea şi de pasiunea păstorilor români.

Mai multe pe: https://www.revista-ferma.ro/articole/zootehnie/crestem-8-5-milioane-de-turcane-pe-cand-noi-rase

 

LEGISLAȚIA PENTRU „RANDAMENT SCĂZUT” ÎN AGRICULTURĂ AR PUTEA DUCE LA DISPARIȚIA A 75 DIN 400 DE PESTICIDE IMPORTANTE PENTRU FERMIERI. PRODUCĂTORII ROMÂNI AR PUTEA PIERDE 1,9 MILIARDE DE EURO – Agricultura țării noastre ar putea pierde 1,9 miliarde de euro, iar cele mai expuse riscului de a dispărea ar putea fi locurile de muncă din producția de grâu, porumb, rapiță și struguri, asta, dacă autoritățile europene ar decide să retragă din uz 75 de substanțe active dintr-un număr și mai mare de produse de protecție a plantelor, spun organizatorii evenimentului „O perspectivă echilibrată asupra rolului și impactului pesticidelor în agricultură”, parte din campania #CuSauFără #pesticide, desfășurată de AIPROM în 2017.

Mai multe pe: https://www.revistafermierului.ro/romania-agricola/item/2922-legislatia-pentru-randament-scazut-in-agricultura-ar-putea-duce-la-disparitia-a-75-din-400-pesticide-importante-pentru-fermieri-producatorii-romani-ar-putea-pierde-1-9-miliarde-euro.html

 

AFIR ACORDA PANA LA 1.500.000 EURO PENTRU INVESTITII IN EXPLOATATII POMICOLE – Aceasta submasura vizeaza intreprinderile care se ocupa cu prelucrarea sau comercializarea de fructe si marketingul produselor de fructe, oferind pana la 1,5 milioane euro pentru investitii corporale si necorporale in cadrul acestor entitati.

Mai multe pe: https://www.stiriagricole.ro/afir-acorda-pana-la-1-500-000-euro-pentru-investitii-in-exploatatii-pomicole-48513.html

 

LECŢIA POLONEZĂ ÎN AGROBUSINESS. CUM A AJUNS POLONIA CEL MAI MARE PRODUCĂTOR DE PUI, CIUPERCI ŞI FRUCTE DIN UE – Polonia are excedent de 5 mld. euro pe produsele agroalimentare, în timp ce România importă produse alimentare de 4 miliarde de euro şi exportă doar de 1,5 miliarde de euro.

Mai multe pe: http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/lectia-poloneza-in-agrobusiness-cum-a-ajuns-polonia-cel-mai-mare-producator-de-pui-ciuperci-si-fructe-din-ue-16814122

Daca doriti sa primiti regulat informari de la noi, va invitam sa va abonati la newsletter. Monitorizarea de presa a saptamanii v-a fost oferita de echipa

 

2017-11-13T06:09:31+00:00