REVISTA PRESEI 4 – 10 DECEMBRIE

 

ROMÂNCELE, PE PODIUMUL EUROPEAN LA AFACERI ÎN AGRICULTURĂ – Potrivit ultimului studiu Global Entrepreneurship Monitor (GEM) 2016/17 Women’s Report, la nivel mondial activitatea antreprenorială a femeilor este în creștere cu 10%, comparativ cu 2014.

Mai multe pe: http://www.agro-business.ro/romancele-pe-podiumul-european-la-afaceri-in-agricultura/2017/12/05/

 

268 DE MILIOANE DE EURO SOLICITATE PENTRU INVESTIȚII IN POMICULTURA – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a primit pana in prezent 596 de cereri de finanțare a proiectelor de investiții in exploatații pomicole și in unitați de procesare a produselor din sectorul pomicol prin submasurile 4.1a, respectiv 4.2a din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Valoarea fondurilor solicitate ajunge la 268 milioane euro.

Mai multe pe: http://www.agrofood.ro/index.php/agricultura/item/1183-268-de-milioane-de-euro-solicitate-pentru-investitii-in-pomicultura

 

DAEA, ȘEDINȚE DE LUCRU CU AFIR și DIRECȚIILE AGRICOLE! – ZI DE DUMINICĂ, ZI DE LUCRU! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a convocat, duminică, 10 decembrie 2017, în ședință de lucru conducerile Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) și ale Direcțiilor Județene Agricole. Șeful de la Agricultură a transmis live aceste ședințe, pe pagina sa oficială Facebook.

Mai multe pe: https://www.agroinfo.ro/vegetal/video-se-intampla-duminica-daea-sedinte-de-lucru-cu-afir-si-directiile-agricole

 

AFIR: A APARUT PRIMA VERSIUNE A GHIDULUI BAZEI DE DATE CU PRETURI DE REFERINTA PENTRU SILOZURI – AFIR a publicat prima versiune a Ghidului bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri si sere.

Mai multe pe: http://www.agrostandard.ro/afir-a-aparut-prima-versiune-a-ghidului-bazei-de-date-cu-preturi-de-referinta-pentru-silozuri/

 

BILANȚ LA MINISTRUL AGRICULTURII. PRODUCȚIE RECORD DE CEREALE, DAR NU ARE CINE SĂ O CONSUME – România a realizat anul acesta aproape 27 de milioane de tone de cereale, depășind 1,4 tone pe cap de locuitor, și avem nouă recorduri istorice, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, în conferința de bilanț.

Mai multe pe: https://agroteca.ro/bilant-ministrul-agriculturii-productie-record-la-cereale/

 

LICEELE AGRICOLE VOR PRIMI TEREN SI BANI DIRECT DE LA MINISTERUL AGRICULTURII – Începând de anul școlar viitor, liceele agricole din ţară vor fi subordonate şi Ministerului Agriculturii.

Mai multe pe: https://www.agro-tv.ro/liceele-agricole-vor-primi-teren-si-bani-direct-de-la-ministerul-agriculturii/

 

MINISTRUL PETRE DAEA A PREZENTAT „BIBLIA AGRICULTURII” – Ministrul Agriculturii, Petre Daea a arătat jurnaliştilor un document de câteva sute de pagini, un îndrumar cu toate actele normative din agricultură, „biblia noastră pe care trebuie să o învăţăm”, subliniind că este pentru prima dată când toate acestea au fost puse la un loc.

Mai multe pe: http://www.capital.ro/ministrul-petre-daea-a-prezentat-biblia-agriculturii.html

 

AU FOST MAJORATE FONDURILE ACORDATE AGRICULTORILOR PENTRU ACHIZITIONAREA MOTORINEI – Ajutorul de stat de care beneficiaza, in acest an, agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura a fost majorat cu 116,968 milioane lei.

Mai multe pe: https://www.gazetadeagricultura.info/afaceri-agricole/subventii-agricultura/628-ajutor-de-stat/20515-au-fost-majorate-fondurile-acordate-agricultorilor-pentru-achizitionarea-motorinei.html

 

DANA TANASE, ARC: CONSUMATORUL PREFERA DIN CE IN CE MAI MULT PRODUSELE FRESH – Preferintele consumatorilor romani au inceput sa se schimbe usor-usor. Dana Tanase, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii (ARC), a observat tendinta de a consuma tot mai mult produse proaspete.

Mai multe pe: http://www.industriacarnii.ro/stiri/top-stiri/4545-dana-tanase-arc-consumatorul-prefera-din-ce-in-ce-mai-mult-produsele-fresh

 

ALIMENTELE SE SCUMPESC, DEȘI LA POARTA FERMEI PREȚURILE SCAD – Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP) solicită autorităților să intervină în politica prețurilor din piața alimentară.

Mai multe pe: https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/actualitate/4297-alimentele-se-scumpesc-desi-la-poarta-fermei-preturile-scad.html

 

INSSE: PRODUCȚIA DE LAPTE ȘI LACTATE LA 31 OCTOMBRIE – Conform INSSE, în luna octombrie 2017, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut faţă de luna septembrie 2017 cu 0,9%.

Mai multe pe: http://www.meat-milk.ro/insse-productia-de-lapte-si-lactate-la-31-octombrie-raport-extins-2/

 

ROMANII CHELTUIESC IN PERIOADA SARBATORILOR INTRE 300 SI 500 LEI PENTRU ALIMENTE SPECIALE – Potrivit AlimenteSpeciale.ro, cele mai cautate produse dietetice in perioada Sarbatorilor sunt faina fara gluten (mei, hrisca, migdale, porumb, quinoa, orez, naut, mixuri), laptele, ciocolata si pudrele vegetale, dulciurile, sosurile si cremele fara zahar sau fara gluten, indulcitorii si fructele uscate.

Mai multe pe: https://modernbuyer.ro/romanii-cheltuiesc-in-perioada-sarbatorilor-intre-300-si-500-lei-pentru-alimente-speciale/

 

PETRE DAEA: ÎN AGRICULTURĂ AU INTRAT 3,3 MILIARDE DE EURO DIN FONDURILE EUROPENE. ESTE UN REZULTAT BUN, ONORANT ȘI ONORABIL – Fondurile europene pentru agricultură care au intrat în România până la această dată se ridică la 3,3 miliarde de euro, ceea ce este un rezultat bun, onorant și onorabil, dar care ne solicită în continuare multă atenție, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, în conferința de bilanț.

Mai multe pe: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/petre-daea-in-agricultura-au-intrat-3-3-miliarde-de-euro-din-fondurile-europene-este-un-rezultat-bun-onorant-si-onorabil-17442963

 

LEGEA ETICHETĂRII LAPTELUI ARE EFECT DE BUMERANG – Specialiştii prezenţi pe 8 şi 9 noiembrie la simpozionul „ESE – Etichetare. Siguranţă. Etică”, organizat pentru al doilea an consecutiv de revista RO.aliment, au dezbătut o multitudine de probleme cu care se confruntă sectorul din acest punct de vedere.

Mai multe pe: https://www.revista-ferma.ro/articole/agro-legislatie/legea-etichetarii-laptelui-are-efect-de-bumerang

 

ÎN VIITOAREA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ, STATELE MEMBRE AR PUTEA AVEA O RESPONSABILITATE MAI MARE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ÎNDEPLINIREA OBIECTIVELOR DE ȚARĂ. „EXISTĂ POSIBILITATEA CREĂRII UNEI REZERVE DE PERFORMANȚĂ”, (DUMITRU, DG AGRI) – n modelul de implementare pe care îl va presupune viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC), Uniunea Europeană (UE) ar trebui să stabilească parametrii de bază în termeni de politici (obiectivele PAC, tipuri generale de intervenție, cerințe de bază), în timp ce statele membre ar trebui să dețină o responsabilitate mai mare și să fie mai răspunzătoare de modul în care îndeplinesc obiectivele și ating țintele convenite, se precizează în Comunicarea Comisiei Europene dată publicității în 29 noiembrie 2017 și intitulată sugestiv „Viitorul alimentației și agriculturii”.

Mai multe pe: https://www.revistafermierului.ro/finantari/item/2971-in-viitoarea-politica-agricola-comuna-statele-membre-ar-putea-avea-o-responsabilitate-mai-mare-in-ceea-ce-priveste-indeplinirea-obiectivelor-de-tara-exista-posibilitatea-crearii-unei-rezerve-de-performanta-dumitru-dg-agri.html

 

SEFUL MADR: ROMANIA, 9 RECORDURI ISTORICE IN AGRICULTURA – Romania a realizat anul acesta noua recorduri istorice in ceea ce priveste productiile din agricultura iar in tara noastra s-au produs peste 27 de milioane tone de cereale, a declarat seful MADR, Petre Daea, la conferinta de bilant a ministerului, noteaza Agerpres.

Mai multe pe: https://www.stiriagricole.ro/seful-madr-romania-9-recorduri-istorice-in-agricultura-48942.html

 

DE NECONCEPUT. ROMÂNIA, GRÂNARUL EUROPEI, A AJUNS SĂ IMPORTE CEREALE DIN UNGARIA ŞI BULGARIA. „CU SIGURANŢĂ ROMÂNIA NU ARE NEVOIE SĂ IMPORTE CEREALE, CEEA CE VEDEŢI PE CIFRE ESTE MARFA IMPORTATĂ DE TRADERI ŞI REEXPORTATĂ CĂTRE ALTE DESTINAŢII” – România a importat anul trecut 3,3 mil. tone de cereale, în valoare de 592 mil. euro din ţări care au producţii de cereale la jumătate faţă de România, cum ar fi Ungaria, Bulgaria sau Slovacia, potrivit datelor Eurostat.

Mai multe pe: http://www.zf.ro/companii/neconceput-romania-granarul-europei-ajuns-importe-cereale-ungaria-bulgaria-siguranta-romania-nevoie-importe-cereale-ceea-vedeti-cifre-marfa-importata-traderi-reexportata-catre-destinatii-16845172

Daca doriti sa primiti regulat informari de la noi, va invitam sa va abonati la newsletter. Monitorizarea de presa a saptamanii v-a fost oferita de echipa

 

2017-12-11T08:14:13+00:00