REVISTA PRESEI 9 – 15 OCTOMBRIE

ROMÂNIA RATEAZĂ A CINCEA LICITAȚIE CONSECUTIVĂ ÎN EGIPT: MARFA ROMÂNEASCĂ STĂ PE BARĂ PENTRU O DIFERENȚĂ DE 4 DOLARI/MT FAȚĂ DE “URAGANUL” PREȚURILOR RUSEȘTI – Grâul românesc, cel mai important produs de export al agriculturii locale, ratează a cincea licitație consecutivă organizată de GASC – achizitorul de stat din Egipt – pentru o diferență de preț de 4 Dolari/MT FOB față de cotațiile înaintate de comercianții de marfă rusească.

http://agrofinanciar.ro/Romania-rateaza-a-cincea-licitatie-consecutiva-in-Egipt-Marfa-romneasca-sta-pe-bara-pentru-o-diferenta-de-4-dolari-MT-fata-de-uraganul-preturilor-rusesti-n571.html

COMISIA EUROPEANA, ATAC NEASTEPTAT ASUPRA RETAILERILOR – Comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan declara razboi supermarketurilor, anuntand ca are drept scop crearea unei legislatii care sa-i protejeze pe fermieri de capriciile retailerilor.

http://www.agrofood.ro/index.php/retail/item/1048-comisia-europeana-atac-neasteptat-asupra-retailerilor

SE PREGĂTEȘTE O NOUĂ LEGE! TEREN DAT TINERILOR FERMIERI ȘI INTERDICȚIA GARANTĂRII ÎMPRUMUTURILOR CU TEREN AGRICOL! – RESTRICȚII LA VÂNZAREA PĂMÂNTULUI! Vom cumpăra terenuri prin Agenția Domeniilor Statului (ADS) și le vom da tinerilor fermieri.

https://www.agroinfo.ro/economic/se-pregateste-o-noua-lege-teren-dat-tinerilor-fermieri-si-interdictia-garantarii-imprumuturilor-cu-teren-agricol

13 OCTOMBRIE, ZIUA MONDIALA A INGRASAMINTELOR – Prima data cand a fost sarbatorita Ziua Mondiala a Ingrasamintelor a fost anul trecut, in data de 13 octombrie 2016.

http://www.agrostandard.ro/13-octombrie-ziua-mondiala-a-ingrasamintelor/#more-9607

USMAV CLUJ-NAPOCA PARTICIPĂ LA UN PROIECT DE AGRICULTURĂ CU ÎNALTĂ VALOARE ȘTIINȚIFICĂ (HNV) – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a participat la proiectul pan-european „NHV-Link: Agricultură cu Înaltă Valoare Naturală: Învățare, Inovare și Cunoaștere”.

https://agroteca.ro/usmav-cluj-napoca-participa-la-un-proiect-de-agricultura-cu-inalta-valoare-stiintifica-hnv/

EUROPA CENTRALA VREA SA ELIMINE STANDARDUL DUBLU – Liderii Grupului de la Vișegrad (V4 – Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia) au salutat cu prudență propunerile Uniunii Europene privind rezolvarea temerilor lor referitoare la standardele duble ale calității produselor vândute de unele companii în est, față de cele din vest, transmit AP și Reuters.

https://www.agro-tv.ro/europa-centrala-vrea-sa-elimine-standardul-dublu/

VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE: CÂT POT STATELE UE SĂ RESTRICTIONEZE TRANZACȚIILE – Comisia Europeană a emis joi un set de îndrumări pentru statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, în privința reglementării tranzacțiilor cu terenuri agricole, astfel încât să nu se încalce nici legsilația UE în domeniul liberei circulații a capitalurilor.

http://www.startupcafe.ro/taxe/tranzactii-terenuri-agricole-restrictie.htm

LAPAR: MUNCITORII ZILIERI DIN AGRICULTURA REFUZA MUNCA CU ZIUA PENTRU CA PIERD AJUTOARELE SOCIALE – Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, in calitate de organizatie reprezentativa a fermierilor romani, atrage atentia autoritatilor competente ca fermierii romani se confrunta cu greutati in desfasurarea activitatii datorita unor prevederi legale care ii impiedica sa-si asigure forta de munca necesara prin angajarea de zilieri, iar procedura inregistrare a acestora in registrul zilierilor este anevoioasa, excesiva si inutila.

https://www.gazetadeagricultura.info/stiri-agricole/20386-lapar-muncitorii-zilieri-din-agricultura-refuza-munca-cu-ziua-pentru-ca-pierd-ajutoarele-sociale.html

DAEA: PENTRU 14 PRODUSE ROMANESTI VREM SA OBTINEM PROTECTIE EUROPEANA – Ministerul Agriculturii vrea sa inregistreze la Bruxelles alte 14 produse romanesti cu indicatie geografica, pe langa cele patru pentru care Romania a obtinut deja recunoasterea europeana, a declarat, marti, ministrul de resort, Petre Daea.

http://www.industriacarnii.ro/stiri/top-stiri/4378-daea-pentru-14-produse-romanesti-vrem-sa-obtinem-protectie-europeana

PETRE DAEA VREA SĂ ȘTEARGĂ DATORIILE STAȚIUNILOR DE CERCETARE PRIN HOTĂRÂRI DE GUVERN – Datoriile stațiunilor de cercetare ar putea fi șterse până la finele anului, prin hotărâri de Guvern, astfel încât activitatea de cercetare din sectorul agricol să se poate dezvolta, a declarat, luni, ministrul de resort, Petre Daea, prezent la un eveniment pe tema problemelor în horticultură.

https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/actualitate/4173-petre-daea-vrea-sa-stearga-datoriile-statiunilor-de-cercetare-prin-hotarari-de-guvern.html

10 OCTOMBRIE, „ZIUA NAȚIONALĂ A PRODUSELOR AGROALIMENTARE ROMÂNEȘTI” – Anul acesta se va sărbători pentru prima dată pe 10 octombrie „Ziua națională a produselor agroalimentare românești”, ca urmare a adoptării Legii nr. 168/2017 de către Parlamentul României.

http://www.meat-milk.ro/10-octombrie-ziua-nationala-produselor-agroalimentare-romanesti/

STUDIU METRO AG: MULTORA LE-AR PLACEA SA AIBA UN BUSINESS PROPRIU, DAR PUTINI FAC PASUL – Oamenii apreciaza afacerile independente – precum si ideea de a porni propria afacere, arata „Studiul International privind Afacerile Independente, realizat de METRO AG .

https://modernbuyer.ro/studiu-metro-ag-multora-le-ar-placea-sa-aiba-un-business-propriu-dar-putini-fac-pasul/

OM DE AFACERI: ESTE NEVOIE DE UN LANŢ DE MAGAZINE AL PRODUCĂTORILOR AGROALIMENTARI PE PIAŢA ROMÂNEASCĂ, UNEORI PRODUSELE AJUNG PE RAFT CHIAR LA PREŢ DUBLU – Uneori, alimentele produse de fabricile din România ajung în magazine la un preţ chiar dublu faţă de preţul de fabrică, astfel încât este nevoie de un lanţ de magazine al producătorilor agroalimentari de pe piaţa românească, a declarat pentru News.ro Ahmed Mrad, proprietarul fabricii de conserve MGC Topoloveni.

https://www.news.ro/social/om-de-afaceri-este-nevoie-de-un-lant-de-magazine-al-producatorilor-agroalimentari-pe-piata-romaneasca-uneori-produsele-ajung-pe-raft-chiar-la-pret-dublu-1922405512002017100817328482

CEA MAI MARE SERĂ DIN ROMÂNIA VA FI INAUGURATĂ SĂPTĂMÂNA VIITOARE LÂNGĂ TIMIȘOARA – Cea mai mare seră din România va fi inaugurată joi, 19 octombrie, în localitatea Biled de lângă Timișoara, fiind vorba de o investiție 100% românească, iar tehnologia este olandeză.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/cea-mai-mare-sera-din-romania-va-fi-inaugurata-saptamana-viitoare-langa-timisoara-17327866

OMS 119 ŢINE LA DISTANŢĂ BANII EUROPENI! – PIEDICILE BIROCRATICE NU CONTENESC! Trei vaci, două platforme de gunoi, zece mii de euro cheiltuieli, birocraţie şi bătaie de cap cât cuprinde!

https://www.revista-ferma.ro/articole/agro-legislatie/oms-119-tine-la-distanta-banii-europeni

ING. ȘEF AUREL NICU BUMB, MIRATOD: PRIMELE TREI CERTIFICATE MONTANE PENTRU CAȘCAVALUL, SMÂNTÂNA ȘI URDA DE IBĂNEȘTI. „PRODUSE CU O TRASABILITATE UȘOARĂ DE LA FURCĂ LA FURCULIȚĂ” – Prezent la târgul internațional Anuga „Taste the future”, eveniment care s-a desfășurat în perioada 7-11 octombrie la Köln, reprezentantul Miratod Produs SRL (deținătorul brandului Telemea de Ibănești, produs cu Denumire de Origine Protejată), inginer-șef Aurel Nicu Bumb, a vorbit despre noul succes înregistrat cu certificarea primelor trei produse montane la nivel european: cașcavalul, smântâna și urda de Ibănești.

https://www.revistafermierului.ro/international/item/2879-ing-sef-aurel-nicu-bumb-miratod-primele-trei-certificate-montane-pentru-cascavalul-smantana-si-urda-de-ibanesti-produse-cu-o-trasabilitate-usoara-de-la-furca-la-furculita.html

NOI MASURI PENTRU SIMPLIFICAREA SI STIMULAREA ABSORBTIEI FONDURILOR EUROPENE PNDR – Ministerul Agriculturii a publicat pe propriul site un proiect de lege privind modificarea Anexei la Hotararea Guvernului nr. 1262/2009 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor masuri pentru stimularea absorbtiei fondurilor alocate prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru renovarea si dezvoltarea spatiului rural prin cresterea calitatii vietii si diversificarii economiei in zonele rurale.

https://www.stiriagricole.ro/noi-masuri-pentru-simplificarea-si-stimularea-absorbtiei-fondurilor-europene-pndr-47944.html

REVOLUTIA RURALA: 4 RETETE PROTOTIP PENTRU INDUSTRIA ALIMENTARA 2050 – “Vizitand zonele inundate, ministrul agriculturii s-a declarat multumit de sistemul de irigatii”.

http://www.wall-street.ro/articol/Agricultura/214746/revolutia-rurala-4-retete-prototip-pentru-industria-alimentara-2050.html

HIBELE SUBVENŢIEI DE 3.000 DE EURO PENTRU CULTIVAREA ROŞIILOR IES LA SUPRAFAŢĂ. BENEFICIAR:„CÂND E VORBA DE PIAŢĂ DE DESFACERE, AVEM O PROBLEMĂ. VINDEM ANGROURILOR” – Beneficiarii subvenţiei de 3.000 de euro pentru cultivarea roşiilor în spaţii protejate întâmpină dificultăţi în a găsi piaţă de desfacere pentru producţiile lor, apelând la angrosişti, pieţe şi târguri alimentare, în condiţiile în care majoritatea legumicultorilor nu sunt organizaţi în cooperative pentru a putea livra centralizat către retaileri.

http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/hibele-subventiei-de-3-000-de-euro-pentru-cultivarea-rosiilor-ies-la-suprafata-beneficiar-cand-e-vorba-de-piata-de-desfacere-avem-o-problema-vindem-angrourilor-16762014

Daca doriti sa primiti regulat informari de la noi, va invitam sa va abonati la newsletter. Monitorizarea de presa a saptamanii v-a fost oferita de echipa

2017-10-16T05:52:03+00:00