REVISTA PRESEI 7 – 13 MAI

 

AFIR LANSEAZĂ UN PORTAL UNIC CU INFORMAȚII PRIVIND FONDURILE EUROPENE PENTRU AGRICULTURĂ ȘI DEZVOLTARE RURALĂ – Începând cu data de 9 mai 2018, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale lansează portalul unic Fonduri europene pentru dezvoltare rurală, o platformă online dedicată furnizării printr-un singur punct de acces a informațiilor utile privind modalitățile de obținere a  fondurile europene pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Mai multe pe: https://portal.afir.info/informatii_generale_comunicare_comunicate_de_presa_2017

 

PETRE DAEA: ROMANIA E UNA DINTRE TARILE CU CELE MAI CURATE CULTURI – Romania este una dintre tarile care are cele mai curate culturi, dat fiind faptul ca numarul de tratamente este redus, iar cantitatea de substante ce se aplica se face intr-o doza moderata, a declarat, joi, la Targoviste, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.

Mai multe pe: http://www.agrofood.ro/Articol-Petre-Daea%3A-Romania-e-una-dintre-tarile-cu-cele-mai-curate-culturi/1706

 

PREMIERĂ ABSOLUTĂ LA USAMV CLUJ! FABRICA DE GUST ROMÂNESC! – GUSTUL AUTENTIC ROMÂNESC NU SE PIERDE! Premieră în lumea universitară din Europa! Un proiect unic care și-a propus să recompună pas cu pas gustul autentic românesc al mâncării sănătoase de altădată. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj Napoca și-a construit propria fabrică.

Mai multe pe: https://www.agroinfo.ro/economic/premiera-absoluta-la-usamv-cluj-fabrica-de-gust-romanesc

 

11.000 DE CERERI DE FINANŢARE ÎN PROGRAMUL TOMATE, SPUNE MINISTRUL PETRE DAEA – Ministrul Petre Daea a declarat la Botoșani că în 2018 nu mai puțin de 11.000 de producători de roșii (tomate) au depus cereri de finanţare.

Mai multe pe: https://agroteca.ro/11-000-de-cereri-de-finantare-programul-tomate-spune-ministrul-petre-daea/

 

„CUM ISI VINDE ROMANIA PRODUCTIA DE CARTOFI” – UN NOU GHID IN SPRIJINUL AGRICULTORILOR – Agenția TMT PR continuă seria ghidurilor digitale gratuite dedicate producătorilor români. După Roșie și Castravete, urmează un nou material practic dedicat unei alte culturi strategice pentru țara noastră cartoful.

Mai multe pe: http://agro-tv.ro/cum-isi-vinde-romania-productia-de-cartofi-un-nou-ghid-in-sprijinul-agricultorilor/

 

RESPONSABILUL DE FINANŢAREA INVESTIŢIILOR RURALE: ACHIZIŢIILE PUBLICE SUNT O OROARE ÎN ROMÂNIA – Directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Ionuţ Chesnoiu, a declarat joi, la Târgovişte, că achiziţiile publice sunt o oroare, fie că sunt pe fonduri europene, fie din fonduri naţionale.

Mai multe pe: http://www.capital.ro/responsabilul-de-finantarea-investitiilor-rurale-achizitiile.html

 

PERFORMANTA IN SECTORUL AGRICULTURII ECO ! ORGANIZATIA OIPA – AE REUNESTE ASOCIATIILE ECOLOGICE DIN ROMANIA – Bazat pe modelul elvetian de succes al Bio Suisse care reprezinte peste 95% dintre fermele ecologice elvetiene, Organizatia Interprofesionala pentru Agricultura Ecologica din Romania – OIPA-AE ofera asociatiilor romanesti din sectorul de agricultura ecologica modalitati de patrundere pe marile piete internationale, experienta elvetiana privind organizarea pietei de produse ecologice, canale de distributie si cerintele pietei de produse ecologice, brand awareness in exportul de produse ecologice si sprijin pentru aplicarea noilor tehnologii in agricultura ecologica.

Mai multe pe: https://www.gazetadeagricultura.info/eco-bio/614-agricultura-ecologica/20905-performanta-in-sectorul-agriculturii-eco-organizatia-oipa-ae-reuneste-asociatiile-ecologice-din-romania.html

 

FONDURI EUROPENE 2018: TERMEN NOU ȘI APICULTORI EXCLUȘI DIN PROGRAMUL NAȚIONAL APICOL – Crescătorii de albine trebuie să depună mai repede cererile pentru fondurile europene și de la stat din Programul Național Apicol, în anul 2018, iar condițiile se schimbă, a anunțat, joi, Ministerul Agriculturii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Mai multe pe: https://www.startupcafe.ro/bani-europeni/fonduri-europene-2018-programul-apicol-termen.htm

 

INDAGRA FOOD 2018 SE MUTA IN NOILE HALE ROMEXPO – a dat startul inscrierilor INDAGRA FOOD 2018, cel mai mare eveniment dedicat industriei alimentare din Romania, ce se va desfasura in perioada 31 octombrie – 04 noiembrie, la ROMEXPO.

Mai multe pe: http://www.industriacarnii.ro/Articol-INDAGRA-FOOD-2018-se-muta-in-noile-hale-ROMEXPO/5036

 

NOI PREVEDERI PENTRU ACHIZITIILE DERULATE DE BENEFICIARII PUBLICI AI PNDR 2020 – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat miercuri, 09 mai 2018, pe pagina de internet www.afir.info o noua versiune a Manualului de proceduri pentru atribuirea contractelor de achiziție publică pentru proiectele finanțate prin PNDR.

Mai multe pe: https://www.lumeasatului.ro/stiri-agricultura/fonduri-europene/4718-noi-prevederi-pentru-achizitiile-derulate-de-beneficiarii-publici-ai-pndr-2020.html

 

REVINO BUCHAREST WINE FAIR − SALON DE VINURI ȘI TURISM VITICOL – CrameRomania.ro și ReVino.ro organizează în perioada 12 – 14 mai, la Hotelul Novotel din București, cea de-a treia ediție a ReVino Bucharest Wine Fair, salon de vinuri și turism viticol. Anul acest ReVino Bucharest Wine Fair aduce în fața publicului peste 230 de vinuri premium, unele lansate chiar aici în premieră, 35 de expozanți, crame mici și mijlocii din România, importatori, biroul de turism viticol, masterclass-uri interactive și o zi dedicată specialiștilor din industria ospitalității.

Mai multe pe: https://modernbuyer.ro/revino-bucharest-wine-fair%E2%88%92-salon-de-vinuri-si-turism-viticol/

 

MINISTRUL TURISMULUI ANUNŢĂ O RUTĂ COMUNĂ ROMÂNIA – Republica Moldova pentru dezvoltarea conceptului de „wine tourism” – Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă comună cu directorul general al Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, demararea unui proiect al celor două ţări privind stabilirea unor rute turistice comune, iar „Drumul Vinului” şi „Ruta Voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt” sunt primele proiecte de turism care vor include obiective din ambele ţări, prezentate într-un produs turistic unic.

Mai multe pe: https://www.news.ro/economic/ministrul-turismului-anunta-o-ruta-comuna-romania-republica-moldova-pentru-dezvoltarea-conceptului-de-wine-tourism-1922405711492018051718107269

 

PREȘEDINTELE IOHANNIS A SESIZAT CCR CU PRIVIRE LA DOUĂ LEGI REFERITOARE LA CRESCĂTORII DE SUINE ȘI SECTORUL AVICOL – Președintele Klaus Iohannis a sesizat luni Curtea Constituțională a României (CCR) asupra Legii privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, dar și în ceea ce privește Legea de aprobare a Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Mai multe pe: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/presedintele-iohannis-a-sesizat-ccr-cu-privire-la-doua-legi-referitoare-la-crescatorii-de-suine-si-sectorul-avicol-18098826

 

PIAŢA MICĂ A TERENURILOR: CINE VINDE, CINE CUMPĂRĂ? – Vânzarea terenurilor a devenit o temă sensibilă. Mai ales vânzarea pământului către cetăţenii din alte ţări europene a generat reacţii asemănătoare celor din anii nouăzeci, când participanţii la anumite mitinguri strigau în stradă: ”Nu ne vindem ţara”. Tranzacţiile au loc însă în cadru legal, în baza tratatului de aderare a României la UE şi a Legii 17/2004, care a adus noi reglementări în piaţa funciară.

Mai multe pe: https://www.revista-ferma.ro/articole/agronomie/piata-mica-a-terenurilor-cine-vinde-cine-cumpara

 

CIREȘELE TURCEȘTI – „AURUL” PRIMĂVERII 2018 PRIN PREȚUL LOR – BOMBE CHIMICE. ANSVSA A RETRAS DOAR PUȚIN PESTE 560 KG DE FRUCTE. DAEA – „DACĂ AM AJUNS NOI SĂ CURĂŢĂM O CIREAŞĂ… ” – Doar 564 de kilograme de cireșe contaminate cu pesticide dintr-un total de 1,347 tone au fost retrase de la comercializare, anunță ANSVSA printr-un comunicat de presă, ca urmare a faptului că instituţia s-a autosesizat în urma semnalelor apărute în spaţiul public în cazul acestui sortiment de fructe provenite din Turcia, etichetate ca fiind tratate cu două tipuri de pesticide, dar în urma analizelor probelor prelevate s-a infirmat prezenţa pesticidelor imazalil şi tiabendozol și s-a confirmat cea a dimetoatului.

Mai multe pe: https://www.revistafermierului.ro/romania-agricola/horticultura/item/3218-ciresele-turcesti-aurul-primaverii-2018-prin-pretul-lor-bombe-chimice-ansvsa-a-retras-doar-putin-peste-560-kg-de-fructe-daea-daca-am-ajuns-noi-sa-curatam-o-cireasa.html

 

CE INVESTITII NON-AGRICOLE PUTETI REALIZA CU BANI EUROPENI – Antreprenorii pot dezvolta afaceri non-agricole in zonele rurale, cu o finantare maxima de pana la 70.000 euro, prin Submasura 6.2 – Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale.

Mai multe pe: https://www.stiriagricole.ro/ce-investitii-non-agricole-puteti-realiza-cu-bani-europeni-51497.html

 

PETRE DAEA, DESPRE VANZAREA TERENURILOR CATRE STRAINI: CATEGORIILE DE PREEMPTORI VOR AVEA O LOGICA DE INTERES STATAL – Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sambata, la Bistrita, ca in ceea ce priveste vanzarea terenurilor catre cetateni straini vor fi reglementate prin lege categoriile de preemptori, astfel incat acestea sa aiba „o logica de interes statal”.

Mai multe pe: https://www.wall-street.ro/articol/Agricultura/231191/petre-daea-vanzare-terenuri-catre-straini-preemptori-interes-statal.html

 

PESTE 1.500 DE CAMIOANE CIRCULĂ ZILNIC PE ŞOSELELE ŢĂRII PENTRU A ALIMENTA MAGAZINELE DIN COMERŢUL MODERN – România are circa 2.300 de magazine moderne, respectiv hipermarketuri, supermarketuri, magazine de discount, cash & carry şi proximitate.

Mai multe pe: http://www.zf.ro/companii/peste-1-500-de-camioane-circula-zilnic-pe-soselele-tarii-pentru-a-alimenta-magazinele-din-comertul-modern-17209656

 

Daca doriti sa primiti regulat informari de la noi, va invitam sa va abonati la newsletter. Monitorizarea de presa a saptamanii v-a fost oferita de echipa

 

2018-05-14T07:06:45+00:00