REVISTA PRESEI 30 APRILIE – 6 MAI

 

17% DINTRE FERMIERII ROMÂNI FOLOSESC SOLUȚII DIGITALE PENTRU ADMINISTRAREA FERMEI – Un studiu realizat de VitalFields România, o companie agricolă digitală ce aparține de Climate Corporation, pe un eșantion de 150 de fermieri români ce exploatează peste 96.000 ha din cele mai performante zone agricole ale țării, relevă informații esențiale ale practicilor de zi cu zi în cadrul fermelor medii și mari, informează dailybusiness.ro.

https://www.agro-business.ro/17-dintre-fermierii-romani-folosesc-solutii-digitale-pentru-administrarea-fermei/2018/05/04/

CONFERINTA NATIONALA A AGRICULTORILOR, ORGANIZATA DE LAPAR PE 23 MAI – Conferința Națională a Agricultorilor, organizata de Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), va avea loc in acest an pe data de 23 Mai. In cadrul evenimentului sunt asteptati sa participe 1.000 de fermieri din toate zonele tarii.

http://www.agrofood.ro/Articol-Conferinta-Nationala-a-Agricultorilor%2C-organizata-de-LAPAR-pe-23-Mai/1653

LUMEA ARE NEVOIE DE MAI MULTĂ CARNE! – Prognozele Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) susţin că până în anul 2026, lumea se aşteaptă la o creştere semnificativă a consumului de produse de origine animală, în special carne.

https://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/lumea-are-nevoie-de-mai-multa-carne

TOPUL PRODUCATORILOR DE GRAU IN 2017: AGROCUJ, FRUCTIGENA, AGRICOLA PROD SI SADELLI PRODCOM – peste 10 to/ha – 2017 a fost un an bun pentru producatorii romani de grau din punct de vedere al volumului recoltelor obtinute, un numar de patru firme obtinand o productie de 10 tone de grau la hectar.

http://www.agrostandard.ro/topul-producatorilor-de-grau-in-2017-agrocuj-fructigena-agricola-prod-si-sadelli-prodcom-peste-10-toha/

PESTE 450 DE FERMIERI ŞI PROCESATORI VOR PARTICIPA LA FARM FOOD FORUM – Federaţia Naţională PRO AGRO organizează Farm Food Forum, în perioada 8 – 9 mai 2018. Evenimentul ce va avea loc în complexul Ana Hotels din Poiana Braşov şi va reuni 450 dintre cei mai influenţi fermieri şi procesatori din industria alimentară.

https://agroteca.ro/farm-food-forum/

VIZITA DE LUCRU IN ROMANIA A DELEGATIEI CONDUSA DE MINISTRUL CROAT AL AGRICULTURII, TOMISLAV TOLUŠIĆ – La invitația ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, în perioada 2-3 mai 2018, ministrul croat al Agriculturii, Tomislav TOLUŠIĆ, efectuează o vizită de lucru în România.

http://agro-tv.ro/vizita-de-lucru-in-romania-a-delegatiei-condusa-de-ministrul-croat-al-agriculturii-tomislav-tolusic/

ROMÂNII VOR PRIMI BANI DACĂ LI SE VÂND PRODUSE DE CALITATE INFERIOARĂ – Comisia Europeană a adoptat, recent, un regulamanet prin care companiile care vând produse de calitate diferită, în funcție de țară, pot fi amendate cu până la 4% din cifra de afaceri.

http://www.capital.ro/romanii-vor-primi-bani-daca-li-se-vand-produse-de-calitate-inferi.html

PROGNOZELE PENTRU PRODUCTIA AGRICOLA 2018-2019 – Potrivit primelor estimari pentru anul urmator: productia de cereale va fi sub nivelul record de anul trecut. FAO a lansat primele prognoze pentru sezonul de comercializare 2018-19, estimand o scadere a productiei globale de cereale si a rezervelor, ambele fiind la, sau aproape, de nivelurile lor record.

https://www.gazetadeagricultura.info/afaceri-agricole/20884-prognozele-pentru-productia-agricola-2018-2019.html

AFIR: CRITERIILE DE ELIGBILITATE PENTRU FINANTARI RAMAN NESCHIMBATE – Solicitantii fondurilor europene nerambursabile din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) vor respecta criteriile generale de eligibilitate aplicabile in sesiunile anterioare, a anuntat, miercuri, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), precizand ca vor exista cateva modificari in ceea ce priveste alocarea, pragurile de calitate si acordarea punctajului aferent fiecarui criteriu de selectie.

http://www.industriacarnii.ro/Articol-AFIR%3A-Criteriile-de-eligbilitate-pentru-finantari-raman-neschimbate/5017

FONDURILE ALOCATE PENTRU SESIUNEA ACTUALĂ DE PRIMIRE A PROIECTELOR PENTRU INVESTIȚII ÎN SECTORUL POMICOL AU FOST EPUIZATE – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că fondurile disponibile prin submăsura (sM) 4.1a „Investiții în exploatații pomicole” din sesiunea actuală, au fost epuizate, fiind atinsă limita de 200% din alocare.

https://www.lumeasatului.ro/stiri-agricultura/fonduri-europene/4691-fondurile-alocate-pentru-sesiunea-actuala-de-primire-a-proiectelor-pentru-investitii-in-sectorul-pomicol-au-fost-epuizate.html

JEAN CLAUDE JUNKER A PREZENTAT PRINCIPIILE BUGETULUI UE 2021-2027 – Comisia Europeană a propus miercuri, 2 mai, un buget pe termen lung pragmatic și modern pentru perioada 2021-2027.

http://www.meat-milk.ro/jean-claude-junker-a-prezentat-principiile-bugetului-ue-2021-2027/

NOI RECOMANDĂRI ALE CONSILIULUI CONCURENȚEI PENTRU RETAILERII ONLINE – Consiliul Concurenței a lansat în consultare publică raportul investigaţiei privind sectorul comerţului electronic, componenta referitoare la strategiile de marketing.

https://modernbuyer.ro/noi-recomandari-ale-consiliului-concurentei-pentru-retailerii-online/

STATUL, CU DREPT DE PREEMPȚIUNE, NU A CUMPĂRAT NICIUN TEREN AGRICOL DIN 2014, DE CÂND STRĂINII AU PRIMIT LIBER LA ACHIZIȚIA DE TERENURI – Statul român nu a cumpărat niciun teren agricol din 2014, de când a fost liberalizată piața terenurilor agricole pentru cetățenii străini, deși avea drept de preempțiune și au fost scoase la vânzare de atunci peste 110.000 de hectare.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/statul-cu-drept-de-preemptiune-nu-a-cumparat-niciun-teren-agricol-din-2014-de-cand-strainii-au-primit-liber-la-achizitia-de-terenuri-18080437

BUGETUL PAC PIERDE 5% – Ceea ce părea destul de previzibil, s-a întâmplat. Comisarul european pentru Buget şi Resurse Umane, Günther Oettinger, a anunţat că viitoarea Politica Agricolă Comună (PAC) va dispune de mai puţini bani, mai precis cu 5 procente sub ceea a beneficiat în actuala formulă bugetară!

https://www.revista-ferma.ro/articole/finantari-in-agricultura/bugetul-pac-pierde-5

CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ EXAMINEAZĂ INSTRUMENTELE DE GESTIONARE A RISCURILOR ȘI A CRIZELOR CARE AU CA SCOP STABILIZAREA VENITURILOR FERMIERILOR – Curtea de Conturi Europeană (ECA) desfășoară în prezent un audit al instrumentelor de gestionare a riscurilor și a crizelor prevăzute de Politica Agricolă Comună (PAC), a anunțat instituția prin intermediul unui comunicat de presă.

https://www.revistafermierului.ro/eveniment/comunicate/item/3195-curtea-de-conturi-europeana-examineaza-instrumentele-de-gestionare-a-riscurilor-si-a-crizelor-care-au-ca-scop-stabilizarea-veniturilor-fermierilor.html

CASTIG FABULOS PENTRU CEI CARE AU SOLICITAT SPRIJINUL CUPLAT PENTRU TOMATE – Cultivatorii de tomate in sere si solare, care au accesat sprijinul cuplat anul trecut si au fost declarati eligibili, vor primi in acest an un cuantum de peste 7.000 de euro pe hectar.

https://www.stiriagricole.ro/castig-fabulos-pentru-cei-care-au-solicitat-sprijinul-cuplat-pentru-tomate-51379.html

PRODUS ALIMENTAR UNIC PREZENTAT DE O ROMANCA LA TARGUL NATURAL & ORGANIC PRODUCTS EUROPE – O romanca a prezentat, in premiera mondiala, la Targul Natural & Organic Products Europe, de la Londra, care s-a desfasurat in perioada 22-23 aprilie, un produs alimentar unic in lume, de conceptie proprie, numit fructonata, obtinut fara zahar, fara fierbere si fara aditivi, din culturi ecologice, scrie Agerpres.

https://www.wall-street.ro/articol/Agricultura/230979/produs-alimentar-unic-prezentat-de-o-romanca-la-targul-natural-organic-products-europe.html

FERMIERII ROMÂNI RISCĂ SĂ PIARDĂ 20% DIN PRODUCŢIA DE PORUMB ŞI FLOAREA-SOARELUI, DUPĂ CE COMISIA EUROPEANĂ A INTERZIS INSECTICIDUL CARE OMOARĂ ALBINELE – Fermierii români riscă să piardă în jur de 20% din producţia de porumb şi floarea-soarelui ca ur­ma­re a deciziei Comisiei Euro­pe­ne (CE) de a interzice folo­sirea pesticidelor neonicotinoide la culturile de câmp până la sfârşitul anului 2018, potrivit specialiştilor din piaţă.

http://www.zf.ro/eveniment/fermierii-romani-risca-sa-piarda-20-din-productia-de-porumb-si-floarea-soarelui-dupa-ce-comisia-europeana-a-interzis-insecticidul-care-omoara-albinele-17174541

Daca doriti sa primiti regulat informari de la noi, va invitam sa va abonati la newsletter. Monitorizarea de presa a saptamanii v-a fost oferita de echipa

2018-05-07T06:08:28+00:00