REVISTA PRESEI 21 – 27 MAI

 

SPRIJIN FINANCIAR PRIN PNDR 2020 PENTRU INVESTIȚII ÎN ZONA MONTANĂ – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a încheiat peste 4.500 de contracte de finanțare care au ca obiect investiții în zona montană și pentru care s-au efectuat plăți în valoare totală de 230,6 milioane de euro.

Mai multe pe: http://www.afir.info/

 

COMISIA EUROPEANĂ A DEMARAT CAMPANIA DE TESTARE A ALIMENTELOR – La aproximativ doi ani de la declanșarea multiplelor scandaluri legate de calitatea îndoielnică a alimentelor importate de țările din Europa Centrală și de Est, Comisia Europeană (CE) a decis, în sfârșit, să ia taurul de coarne. Astfel, CE a anunțat, prin Centrul Comun de Cercetare, că a demarat în luna mai campania de testare a alimentelor pentru a combate aplicarea de standarde duble de calitate în statele membre.

Mai multe pe: https://www.agro-business.ro/comisia-europeana-a-demarat-campania-de-testare-a-alimentelor/2018/05/21/

 

MINISTRUL AGRICULTURII: CIRCA PATRU MILIOANE HECTARE DE TERENURI AGRICOLE SUNT IN PREZENT CADASTRATE – „Cadastrul este o operatiune grea, sunt bani multi alocati prin POR, de la UE, dar sunt si de la bugetul statului. Sunt peste 400 de milioane de euro. Este o actiune la nivelul tarii; s-au facut contracte cu peste 2.000 de UAT-uri. E o lucrare complexa, complicata, dar ea a trebuit facuta si iata ca si efortul acesta bugetar justifica necesitatea executarii unei asemenea lucrari de o astfel de amplitudine si complexitate”, a spus Daea, la finalul Conferintei Nationale a Agricultorilor, unde s-a pus problema cadastrarii terenurilor agricole.

Mai multe pe: http://www.agrofood.ro/Articol-Ministrul-Agriculturii%3A-Circa-patru-milioane-hectare-de-terenuri-agricole-sunt-in-prezent-cadastrate/1776

 

ULTIMA ORĂ! STOP ÎMBOGĂȚIRII SPECULANȚILOR DE TERENURI AGRICOLE! – LEGE ADOPTATĂ ASTĂZI! Senatul României a adoptat ASTĂZI proiectul de lege care stabilește noi reguli pentru vânzarea terenurilor agricole! Legea își propune să pună punct speculei cu terenuri agricole și să se stopeze cumpărarea acestor terenuri de către fonduri de investiții străine.

Mai multe pe: https://www.agroinfo.ro/economic/ultima-ora-de-la-senat-terenurile-agricole-nu-pot-fi-revandute-timp-de-15-ani

 

PESTE 1.000 DE FERMIERI AU PARTICIPAT LA CONFERINTA NATIONALA LAPAR – Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania- LAPAR, federatie cu reprezentativitate la nivel national a producatorilor agricoli din tara, a organizat miercuri 23 mai Conferinta Nationala a Agricultorilor, cu tema ”Agricultura- Prioritate Nationala” eveniment anual, devenit un etalon pentru agricultura si stabilirea politicilor care vizeaza acest sector.

Mai multe pe: http://www.agrostandard.ro/peste-1-000-de-fermieri-participa-la-conferinta-nationala-lapar/

 

DĂNCILĂ DOREŞTE CA SECTORUL AGRICOL SĂ DEVINĂ UN MOTOR DE CREŞTERE ECONOMICĂ

„Agricultura şi dezvoltarea satului românesc reprezintă o prioritate absolută în programul de guvernare. Urmărim ca prin noile politici agricole sectorul agricol să devină un motor de creştere economică şi o sursă de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural, odată cu garantarea veniturilor agricultorilor, pentru a evita migraţia din mediul rural”, a declarat Viorica Dăncilă, la Conferinţa Naţională a Agricultorilor.

Mai multe pe: https://agroteca.ro/dacila-doreste-ca-sectorul-agricol-sa-devina-un-motor-de-crestere-economica/

 

MADR PARTICIPA IN PREMIERA LA EXPOZITIA INTERNATIONALA „AGROBALT” DIN LITUANIA – În perioada 24-26 mai 2018 se va desfășura la Vilnius, Lituania, cea de-a 22-a ediție a expoziției internaționale AgroBalt 2018, una dintre cele mai semnificative și impozante expoziții internaționale pentru agricultură și industrie alimentară din Țările Baltice.

Mai multe pe: http://agro-tv.ro/madr-participa-in-premiera-la-expozitia-internationala-agrobalt-din-lituania/

 

BACIU (LAPAR), DEZAMĂGIT DE CODUL FISCAL PENTRU SECTORUL AGRICOL ŞI DE AJUTOARELE SOCIALE ACORDATE DE STAT – Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Laurenţiu Baciu, a declarat că trebuie făcute modificări consistente în Codul Fiscal pentru sectorul agricol.

Mai multe pe: http://www.capital.ro/baciu-lapar-dezamagit-de-codul-fiscal-pentru-sectorul-agricol.html

 

WORLD VISION: LANSAM CAMPANIA AVEM NEVOIE DE TINERI AGRICULTORI! – Harta agriculturii in anul 2018 seamana izbitor cu cea de acum 100 de ani, cand agricultura se impartea intre marile mosii pe de o parte, si pe de alta parte milioanele de tarani care trudeau un petic de pamant.

Mai multe pe: https://www.gazetadeagricultura.info/stiri-agricole/20958-world-vision-lansam-campania-avem-nevoie-de-tineri-agricultori.html

 

AMCHAM: AGRICULTURA, DOMENIU CU POTENTIAL INVESTITIONAL COMPETITIV – Agricultura, digitalizarea, energia si transporturile sunt principalele domenii cu potential competitiv din Romania in acest moment, a declarat Daniela Nemoianu, vicepresedinte al Camerei de Comert Americane in Romania /AmCham/ la lansarea raportului „Investitiile – coloana vertebrala pentru o dezvoltare economica sustenabila a Romaniei”.

Mai multe pe: http://www.industriacarnii.ro/Articol-AmCham%3A-Agricultura%2C-domeniu-cu-potential-investitional-competitiv/5101

 

EXPO – CONFERINȚA PRODUSUL ROMÂNESC – “100 de ani de Romania – 100 de ani de TRADITIE – 100 de GUSTURI ALESE”

Mai multe pe: https://www.lumeasatului.ro/stiri-agricultura/evenimente/4771-expo-conferinta-produsul-romanesc.html

 

FAO: HARTĂ PENTRU PREVENIREA ȘI CONTROLUL PESTEI PORCINE AFRICANE – În Europa și Asia Centrală, mistreții mănâncă din culturile de câmp și raspândesc astfel bolile porcine, afectând negativ agricultura, conservarea, traficul rutier și sănătatea animalelor din gospodării, a faunei sălbatice și chiar a oamenilor. Datorită densității lor crescânde și a ariei de extindere, pierderile economice sunt în creștere.

Mai multe pe: http://www.meat-milk.ro/fao-harta-pentru-prevenirea-si-controlul-pestei-porcine-africane/

 

CREȘTEREA CONTINUĂ A CALITĂȚII ȘI SIGURANȚEI PRODUSELOR, UNA DINTRE PREOCUPĂRILE MAJORE ALE PRODUCĂTORILOR DIN INDUSTRIA ALIMENTARĂ – Siguranța alimentară, conservarea alimentelor prin metode non-chimice și metodele de evitare a fraudelor alimentare au fost doar câteva dintre subiectele Conferintei IFS 2018, care a avut loc săptămâna trecută la București.

Mai multe pe: https://modernbuyer.ro/cresterea-continua-a-calitatii-si-sigurantei-produselor-una-dintre-preocuparile-majore-ale-producatorilor-din-industria-alimentara/

 

STATELE ASIATICE VOR CUMPĂRA ÎN 2018 CANTITĂŢI RECORD DE GRÂU DIN REGIUNEA MĂRII NEGRE – Statele asiatice vor cumpăra în 2018 cantităţi record de grâu din regiunea Mării Negre, în condiţiile în care Australia, furnizorul lor tradiţional, se va confrunta cu un al doilea an de secetă, în timp ce cererea continuă să crească, potrivit unor traderi citaţi de Reuters.

Mai multe pe: https://www.news.ro/economic/statele-asiatice-vor-cumpara-in-2018-cantitati-record-de-grau-din-regiunea-marii-negre-1922410423462018051318125960

 

RUSIA RESTRICȚIONEAZĂ IMPORTURILE DE PRODUSE DIN CARNE DE PORC DIN ROMÂNIA – Autoritatea Federală Sanitară Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor) a anunțat, joi, că a introdus restricții temporare cu privire la importurile de porci vii, carne de porc și produse conținând carne de porc din România, ca urmare a epidemiei de pestă porcină, informează Itar Tass.

Mai multe pe: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/rusia-restrictioneaza-importurile-de-produse-din-carne-de-porc-din-romania-18130130

 

AMERICANII, USTUROIUL DE COPĂLĂU ȘI CONTRACTELE DE ACHIZIȚIE – În urmă cu trei săptămâni, o delegație americană a susținut o serie de întâlniri cu producătorii de usturoi din Copălău, cât și cu autoritățile locale, în vederea realizării unui studiu de piață pentru o eventuală colaborare, a declarat pentru Revista Fermierului directorul DAJ Botoșani, Cristian Delibaș, vineri, 25 mai 2018.

Mai multe pe: https://www.revistafermierului.ro/romania-agricola/item/3261-americanii-usturoiul-de-copalau-si-contractele-de-achizitie.html

 

FERMIERII SE PLANG CA ANIMALELE SALBATICE LE DISTRUG CULTURILE AGRICOLE. CINE AR PUTEA PREVENI ACEST FENOMEN – Presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu este de parere ca proprietarii fondurilor de vanatoare sunt principalii vinovati pentru pagubele produse de animalele salbatice in terenurile agricole ale fermierilor si considera ca autoritatile ar trebui sa ia masuri impotriva lor, noteaza Agerpres.

Mai multe pe: https://www.stiriagricole.ro/fermierii-se-plang-ca-animalele-salbatice-le-distrug-culturile-agricole-cine-ar-putea-preveni-acest-fenomen-51679.html

 

PIAŢA UTILAJELOR AGRICOLE S-A DUBLAT ÎN ULTIMUL DECENIU, DE LA 1 MLD. LEI LA 2,2 MLD. LEI – „Clientul s-a educat. Şi-a dat seama că nu mai poate să lucreze cu cazmaua”.

Mai multe pe: http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/piata-utilajelor-agricole-s-a-dublat-in-ultimul-deceniu-de-la-1-mld-lei-la-2-2-mld-lei-17232798

 

Daca doriti sa primiti regulat informari de la noi, va invitam sa va abonati la newsletter. Monitorizarea de presa a saptamanii v-a fost oferita de echipa

 

2018-05-29T07:20:57+00:00