REVISTA PRESEI 2 -10 APRILIE

 

ROMANIA IMPORTA CAPSUNE DE PESTE 11 MILIOANE DE EURO – Conform studiilor realizate de Eurostat, tara noastra a importat capsune de peste 11 milioane de euro, cele mai multe capsune de import provenind din Turcia, Grecia si Bulgaria.

Mai multe pe: http://www.agrofood.ro/Articol-Romania-importa-capsune-de-peste-11-milioane-de-euro/1552

 

BIROCRAȚIA NE MĂNÂNCĂ ÎN ROMÂNIA! ACTE ABERANTE CERUTE pentru AJUTOR EUROPEAN! – Fermierul român merge cu un portbagaj de acte! Fermierii români care vor să beneficieze de ajutoare din fonduri europene, de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea exploatațiilor agricole merg cu portbagajul de acte, în timp ce fermierii polonezi au nevoie doar de un dosărel cu câteva file pentru a obține fonduri europene, spune europarlamentarul Daniel Buda (PPE), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul European.

Mai multe pe: https://www.agroinfo.ro/vegetal/dezastru-birocratic-fermierul-roman-merge-cu-portbagajul-de-acte-pentru-ajutor-european-fermierul-polonez-cu-un-dosarel

 

3.800 HA, LUCRATE CU DOAR 11 ANGAJATI. CEL MAI TANAR ARE 17 ANI – In Romania se face agricultura performanta, cu tehnologie de ultima ora, care taie suflarea muritorului de rand.

Mai multe pe: http://www.agrostandard.ro/3-800-ha-lucrate-cu-doar-11-angajati-cel-mai-tanar-are-17-ani/

 

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU CULTIVAREA TOMATELOR – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că până la data de 2 aprilie 2018 au fost primite în total 12.421 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, pentru anul 2018.

Mai multe pe: https://agroteca.ro/17682-2/

 

RANDAMENT CRESCUT LA PRODUCTIA DE CEREALE, RAPORTAT DE INS PENTRU ANUL TRECUT – Suprafaţa cultivată cu cereale pentru boabe a scăzut anul trecut în România cu 6,9%, până la 5,11 milioane hectare, în timp ce producţia a crescut cu 12,4% faţă de anul precedent, până la 24,46 milioane tone, datorită în principal creşterii randamentelor la hectar, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Mai multe pe: http://agro-tv.ro/randament-crescut-la-productia-de-cereale-raportat-de-ins-pentru-anul-trecut/

 

CÂT DE SIGURE SUNT ROŞIILE ROMÂNEŞTI PENTRU CONSUM – Roşiile româneşti şi verdeţurile de sezon sunt sigure pentru consum, potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Acestea sunt analizate în scopul determinării reziduurilor de pesticide, conform Agerpres.

Mai multe pe: http://www.capital.ro/cat-de-sigure-sunt-rosiile-romanesti-pentru-consum.html

 

PARTENERIAT DE COLABORARE INTRE CRESCATORII DE OVINE SI COOPERATIVA AGRICOLA „TARA MEA” – Vineri, 30 martie 2018, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a avut loc sedinta de lucru dintre reprezentantii Cooperativei agricole „Tara mea” si reprezentantii organizatiilor semnificative din sectorul de ovine, la care au participat ministrul Agriculturii, Petre DAEA, impreuna cu secretarul de stat Daniel Botanoiu si directorul general al Agentiei Nationale de Zootehnie, Iacob Lelior.

Mai multe pe: https://www.gazetadeagricultura.info/animale/ovine-caprine/20786-parteneriat-de-colaborare-intre-crescatorii-de-ovine-si-cooperativa-agricola-tara-mea.html

 

FAO: PRETURILE MONDIALE LA ALIMENTE AU CRESCUT DIN NOU – Indicele global al preturilor la produsele alimentare a crescut in martie 2018, comparativ cu luna precedenta, impulsionat de majorarea preturilor la cereale si lactate, a anuntat, joi, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), informeaza Reuters.

Mai multe pe: http://www.industriacarnii.ro/Articol-FAO%3A-Preturile-mondiale-la-alimente-au-crescut-din-nou/4937

 

ÎN POMICULTURA ROMÂNEASCĂ ESTE LOC DE INVESTIȚII, DAR NU SUNT BANI! – Pomicultura românească nu se află sub cele mai bune auspicii. Cel puțin aceasta pare să fi fost concluzia generală a participanților la cea de-a cincea Conferință Națională a Pomicultorilor, desfășurată la Poiana Brașov.

Mai multe pe: https://www.lumeasatului.ro/stiri-agricultura/pomicultura/4602-in-pomicultura-romaneasca-este-loc-de-investitii-dar-nu-sunt-bani.html

 

CIS: ÎN CĂUTAREA INVESTIȚIILOR ROMÂNIA TREBUIE SĂ ÎI CONVINGĂ PE INVESTITORI. CONSILIUL INVESTITORILOR STRĂINI (FIC) – Cele mai recente cifre ale indicelui percepției membrilor FIC despre mediul de afaceri din România confirmă scăderea semnificativă a încrederii înregistrată în anul 2017 în ciuda faptului că 54% dintre respondenți se așteaptă ca veniturile lor să crească în acest an.

Mai multe pe: http://www.meat-milk.ro/cis-in-cautarea-investitiilor-romania-trebuie-sa-ii-convinga-pe-investitori/

 

CIFRA DE AFACERI DIN COMERŢUL CU AMĂNUNTUL A CRESCUT ÎN PRIMELE DOUĂ LUNI CU 8,3% – Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie brută, în primele două luni ale acestui an, a înregistrat o creştere cu 8,3% faţă de perioada similară a anului trecut, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,1%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8,2%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,7%), arată datele transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Mai multe pe: https://www.news.ro/economic/cifra-de-afaceri-din-comertul-cu-amanuntul-a-crescut-in-primele-doua-luni-cu-8-3-1922401405312018041418042677

 

CULTURILE DE PLANTE MEDICINALE ȘI AROMATICE, NEIMPOZABILE ÎN LIMITA UNEI SUPRAFEȚE – Veniturile obținute de agricultori dinplante medicinale și aromatice vor fi considerate neimpozabile, asemenea altor culturi, dacă un proiect avansat acum în Parlament va fi aprobat în actuala formă.

Mai multe pe: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/culturile-de-plante-medicinale-si-aromatice-neimpozabile-in-limita-unei-suprafete-18042174

 

ASOCIAŢIA CULTIVATORILOR DE CEREALE ŞI PLANTE TEHNICE IAŞI SE ALĂTURĂ APPR – Asociaţia Producătorilor de Porumb din România a semnat recent acordul de adeziune a Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Iaşi, care devine astfel membru cu drepturi depline al APPR.

Mai multe pe: https://www.revista-ferma.ro/articole/actualitate/asociatia-cultivatorilor-de-cereale-si-plante-tehnice-iasi-se-alatura-appr

 

„POLITICA AGRICOLĂ COMUNĂ NU ESTE UN ACT CONTABIL. EA ESTE UN CONCEPT SUBORDONAT EXISTENȚEI UMANE, AȘA TREBUIE GÂNDIT, CONSTRUIT ȘI APLICAT”, DAEA (MADR) – Într-o lume care se confruntă cu lipsa hranei, când pe mapamond, la fiecare șase secunde, dispare un copil de foame, când inaniția atinge 1,28 miliarde de oameni, într-o Europă unită, consacrată ideilor de viitor și de progres, trebuie să-ți fixezi clar conceptul, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, în cadrul conferinței „Viitorul Politicii Agricole Comune în contextul noului Cadru Financiar Multianual”, eveniment care a avut loc vineri, 30 martie 2018, la Academia de Studii Economice, afirmația fiind făcută în continuarea spuselor sale că Politica Agricolă Comună (PAC) nu este doar „un act contabil”.

Mai multe pe: https://www.revistafermierului.ro/romania-agricola/item/3150-politica-agricola-comuna-nu-este-un-act-contabil-ea-este-un-concept-subordonat-existentei-umane-asa-trebuie-gandit-construit-si-aplicat-daea-madr.html

 

GUVERNUL MODIFICA LEGEA PIETELOR – In Sedinta de Guvern din 4 aprilie 2018 a fost aprobata o Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru stabilirea unor masuri de aplicare a Legii nr. 70/2018 privind modificarea şi completarea Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.

Mai multe pe: https://www.stiriagricole.ro/guvernul-modifica-legea-pietelor-50965.html

 

FONDURI EUROPENE: FERMIERII AU SOLICITAT 1,5 MLD. EURO. CAT AU PRIMIT PANA ACUM? – Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit in perioada 2015-2018 solicitari de finantare pentru investitii in exploatatiile agricole in valoare de 1,536 miliarde de euro, depuse de catre 3.625 de fermieri. Cate contracte de finantare a semnat AFIR pana in prezent?

Mai multe pe: https://www.wall-street.ro/articol/Agricultura/230089/fonduri-europene-exploatatii-agricole-ferme-fermieri-afir-pndr.html

 

PRODUCŢIA AGRICOLĂ A CRESCUT ÎN 2017 LA TOATE CULTURILE, DAR A SCĂZUT LA FRUCTE – Producţia agricolă vegetală a crescut în 2017, comparativ cu 2016, la cereale, leguminoase pentru boabe, plante uleioase, sfeclă de zahăr, cartofi şi legume.

Mai multe pe: http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/productia-agricola-a-crescut-in-2017-la-toate-culturile-dar-a-scazut-la-fructe-17115161

Daca doriti sa primiti regulat informari de la noi, va invitam sa va abonati la newsletter. Monitorizarea de presa a saptamanii v-a fost oferita de echipa

 

2018-04-11T06:54:32+00:00