REVISTA PRESEI 14 – 20 MAI

 

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU PE TEMA FONDURILOR EUROPENE PENTRU AGRICULTURĂ ȘI DEZVOLTARE RURALĂ ÎNTRE AGENȚIILE DIN ROMÂNIA ȘI SLOVACIA – Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, domnul Adrian CHESNOIU, a primit marți, 15 mai 2018, vizita unei delegații din partea Agenției de Plăți din Slovacia, delegație condusă de directorul general al Agenției, domnul Juraj KOŽUCH.

Mai multe pe: http://www.afir.info/

 

VINUL PELIN REVINE ÎN TREND – Despre vin știm multe deoarece prezintă multe beneficii pentru sănătate, totul este să fie consumat cu moderație.

Mai multe pe: https://www.agro-business.ro/vinul-pelin-revine-in-trend/2018/05/18/

 

INS: FRUCTELE PROASPETE S-AU SCUMPIT CEL MAI MULT IN APRILIE 2018. S-AU IEFTINIT OUALE SI ZAHARUL – Fructele, legumele si conservele de legume si fructe sunt marfurile alimentare care s-au scumpit cel mai mult in luna aprilie comparativ cu martie, insa s-au consemnat scaderi de preturi la oua si zahar.

Mai multe pe: http://www.agrofood.ro/Articol-INS%3A-Fructele-proaspete-s-au-scumpit-cel-mai-mult-in-aprilie-2018.-S-au-ieftinit-ouale-si-zaharul/1719

 

AVEM PESTE 4.000 DE FERMIERI CU VÂRSTA ÎNTRE 91 DE ANI ȘI 100 DE ANI! – INFORMAȚIE OFICIALĂ FURNIZATĂ DE MINISTRUL AGRICULTURII! Este incredibil, dar în România sunt peste 4.000 de fermieri care depun anual cereri unice la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și care au vârste…ȚINEȚI-VĂ BINE…cuprinse între 91 de ani și 100 de ani!

Mai multe pe: https://www.agroinfo.ro/vegetal/avem-peste-4-000-de-fermieri-cu-varsta-intre-91-de-ani-si-100-de-ani

 

EXPLOATATIILE AGRICOLE DEVIN TOT MAI MARI IN ROMANIA. 840 DE FERME AU PESTE 1.000 HECTARE – In Romania, procesul de concentrare a terenurilor agricole este tot mai accentuat, dupa cum arata datele statistice.

Mai multe pe: http://www.agrostandard.ro/exploatatiile-agricole-devin-tot-mai-mari-in-romania-840-de-ferme-au-peste-1-000-hectare/

 

APĂ PENTRU IRIGAT GRATIS PENTRU FERMIERI – Fermierii vor primi gratuit şi anul acesta apa pentru irigat, a anunţat, miercuri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, adăugând că apa a fost introdusă deja pe canale cu o lună mai devreme decât anul trecut, iar până în prezent au fost irigate 26.000 de hectare.

Mai multe pe: https://agroteca.ro/apa-pentru-irigat-gratis-pentru-fermieri/

 

SURSELE ALTERNATIVE DE ENERGIE SI RECICLAREA, ADUC PROFITURI STABILE FERMIERILOR DISPUSI SA INOVEZE – Un producător olandez de tomate folosește deșeurile de plante de tomate și astfel devine independent de utilizarea combustibililor fosili.

Mai multe pe: http://agro-tv.ro/sursele-alternative-de-energie-si-reciclarea-aduc-profituri-stabile-fermierilor-dispusi-sa-inoveze/

 

DAEA, LA MASA ROTUNDĂ CAPITAL: „PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ISTORIE, ROMÂNIA A FOST PRIMUL PRODUCĂTOR DE PORUMB DIN EUROPA, ÎN FAȚA FRANȚEI” – Pentru prima dată în istorie, România a fost primul producător de porumb din Europa, în fața Franței.

Mai multe pe: http://www.capital.ro/pentru-prima-data-in-istorie-romania-a-fost-primul-producator-de-porumb-din-europa-in-fata-frantei.html

 

GRADINA IN MINIATURA – KITURILE DE GRADINARIT CARE II INVATA PE ELEVI DESPRE AGRICULTURA SI MEDIU – Scolile din UE pot solicita kituri de gradinarit personalizate, care sa fie folosite de profesori drept material didactic.

Mai multe pe: https://www.gazetadeagricultura.info/plante/gradinarit/20935-gradina-in-miniatura-kiturile-de-gradinarit-care-ii-invata-pe-elevi-despre-agricultura-si-mediu.html

 

NOI STANDARDE PRIVIND BUNASTAREA ANIMALELOR, PE AGENDA OIE – Cea de-a 86-a sesiune generala a Adunarii Mondiale a delegatilor nationali ai OIE va avea loc in perioada 20-25 mai 2018, la Paris, reunind reprezentanti ai 181 de membri OIE si observatori din organizatii internationale care au semnat un acord oficial cu OIE, precum si alte organizatii internationale si regionale si invitati.

Mai multe pe: http://www.industriacarnii.ro/Articol-Noi-standarde-privind-bunastarea-animalelor%2C-pe-agenda-OIE/5085

 

PROGRAMUL BAZNA ȘI MANGALIȚA ÎN JUDEȚUL PRAHOVA – Programul de sprijin pentru crescătorii de porci, schemă de ajutor lansată în acest an, pentru intervalul 2018-2020, se află, și în Prahova, în linie dreaptă.

Mai multe pe: https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/cresterea-animalelor/4755-programul-bazna-si-mangalita-in-judetul-prahova.html

 

INSSE: EFECTIVE DE ANIMALE EXISTENTE LA 1 DECEMBRIE 2017 (RAPORT ANUAL) – Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.

Mai multe pe: http://www.meat-milk.ro/insse-efective-de-animale-existente-la-1-decembrie-2017-raport-anual/

 

1.347 DE KILOGRAME DE CIREŞE, PROVENITE DIN TURCIA, CONTAMINATE CU PESTICIDE – Inspectorii sanitari-veterinari au depistat 1.347 de kilograme de cireşe, provenite din Turcia, contaminate cu pesticide, dar până în prezent a fost retrasă de la comercializare mai puţin de jumătate din această cantitate, respectiv 564 de kilograme, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Mai multe pe: https://modernbuyer.ro/1-347-de-kilograme-de-cirese-provenite-din-turcia-contaminate-cu-pesticide/

 

MINISTERUL AGRICULTURII: S-AU PRIMIT APROAPE 12.000 DE SOLICITĂRI DE ÎNSCRIERE ÎN PROGRAMUL DE SPRIJIN PENTRU ROŞII ÎN SERE. PRODUCĂTORII AU LIVRAT PRIMELE CANTITĂŢI ÎN PIEŢELE DIN BUCUREŞTI – Primele tomate ale producătorilor agricoli autohtoni înscrişi în programul de sprijin guvernamental au apărut în pieţele agroalimentare din municipiul Bucureşti, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Mai multe pe: https://www.news.ro/economic/ministerul-agriculturii-s-au-primit-aproape-12-000-de-solicitari-de-inscriere-in-programul-de-sprijin-pentru-rosii-in-sere-producatorii-au-livrat-primele-cantitati-in-pietele-din-bucuresti-1922402014002018051518110844

 

MINISTERUL AGRICULTURII: 518 TONE DE SEMINȚE AU FOST RETRASE DE LA COMERCIALIZARE DIN CAUZA NEREGULILOR – Ministerul Agriculturii a anunțat marți că, în perioada 16 aprilie-14 mai, la nivelul fiecărui județ, au fost constituite echipe de control formate din inspectori oficiali ai inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semințelor și materialului săditor și Laboratorul Central pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale Fitosanitare.

Mai multe pe: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/ministerul-agriculturii-518-tone-de-seminte-au-fost-retrase-de-la-comercializare-din-cauza-neregulilor-18113799

 

LIMITĂ LA CUMPĂRAREA DE TEREN ARABIL: MAXIM 1.000 DE HECTARE ÎN PROPRIETATE!

Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS), Valeriu Tabără, propune ca persoanele fizice sau chiar juridice să aibă voie să cumpere teren arabil în România până la o limită maximă de 1.000 ha deţinute în proprietate, cât ar trebui să fie o fermă familială specializată în cultura de câmp. Cei care au peste 1.000 ha ar trebui să îşi poată extinde exploataţiile exclusiv prin arendare, care ar trebui stimulată.

Mai multe pe: https://www.revista-ferma.ro/articole/agronomie/limita-de-proprietate-1-000-hectare-de-teren-arabil

 

CONSUMUL DE LAPTE, CEL DE PRODUSE DE PANIFICAȚIE ȘI CELE DE FRUCTE ȘI LEGUME, ÎNCURAJATE PRIN „PROGRAMUL PENTRU ȘCOLI”. ALIMENTELE VOR FI DISTRIBUITE PRIN ALTERNAREA PORȚIILOR – Programul anterior de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli și cel de distribuire a laptelui în şcoli se unifică sub umbrela noului concept – „Programul pentru Şcoli”, sub aceleaşi reguli şi principii de implementare, începând cu anul şcolar 2017 – 2018, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), vineri, 18 mai 2018, printr-un comunicat de presă transmis presei.

Mai multe pe: https://www.revistafermierului.ro/romania-agricola/stiri-interne/item/3245-consumul-de-lapte-cel-de-produse-de-panificatie-si-cele-de-fructe-si-legume-incurajate-prin-programul-pentru-scoli-alimentele-vor-fi-distribuite-prin-alternarea-portiilor.html

 

FONDURI EUROPENE: CALENDARUL DE LANSARE A SESIUNILOR DE DEPUNERE PENTRU PROIECTELE PNDR – Ministerul Agriculturii a publicat recent calendarul sesiunilor de depunere a proiectelor pentru cele mai importante masuri finantate din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR 2014-2020).

Mai multe pe: https://www.stiriagricole.ro/fonduri-europene-calendarul-de-lansare-a-sesiunilor-de-depunere-a-proiectelor-pndr-51566.html

 

DE CE IRIGĂ ROMÂNIA O SUPRAFAŢĂ DE PESTE 6 ORI MAI MICĂ DECÂT ÎNAINTE DE REVOLUŢIE? PETRE DAEA: „S-A DISTRUS CE S-A CONSTRUIT. AM EXPORTAT MAI MULT FIER VECHI DECÂT CEREALE” – Fermierii români au irigat o suprafaţă de 508.000 hectare de teren agricol în 2017, o suprafaţă de peste 6 ori mai mică decât cea irigată în anul 1989, când România uda circa 3,2 milioane de hectare, potrivit statisticilor oficiale.

Mai multe pe: http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/de-ce-iriga-romania-o-suprafata-de-peste-6-ori-mai-mica-decat-inainte-de-revolutie-petre-daea-s-a-distrus-ce-s-a-construit-am-exportat-mai-mult-fier-vechi-decat-cereale-17218130

 

Daca doriti sa primiti regulat informari de la noi, va invitam sa va abonati la newsletter. Monitorizarea de presa a saptamanii v-a fost oferita de echipa

 

2018-05-21T07:32:41+00:00